Opleiding

Groendaken en daktuinen

Sinds enkele jaren is het aanleggen van een groendak erg in trek. Het heeft dan ook heel wat voordelen en nagenoeg elke dakbedekking is geschikt voor de creatie van een extensief groendak of sedumdak.

Tijdens de 6 uur durende opleiding Groendaken en daktuinen kom je alles te weten over de mogelijkheden, technieken en systemen voor de aanleg van een ecologisch groendak. Daarnaast vertellen we in deze opleiding alles wat je moet weten om een prachtige daktuin of dakterras aan te leggen én hoe je het moet onderhouden. Een dakterras is de ideale oplossing voor woningen die geen tuin hebben. Groene daktuinen zijn heerlijk om in te genieten van zon, natuur en een magnifiek uitzicht.

Een extensief groendak of sedumdak is nog iets anders dan een daktuin. Het is een dak waarop sedum, een soort vetplant, wordt aangelegd. Het is niet bedoeld als buitenomgeving of groen dakterras. Het primaire doel is om een bestaand dak op een ecologische manier te isoleren, te beschermen tegen UV-licht en temperatuurschommelingen en om de levensduur van de dakbedekking te verlengen.

Tijdens de opleiding groendaken en daktuinen leer je de terminologie en de voordelen van groendaken en daktuinen. Naast de technische aspecten zoals de dakconstructie en de waterdichting, komen ook het ontwerp, de mogelijkheden en de verschillende soorten beplanting aan bod. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de praktische uitvoering van de aanleg en het onderhoud van groendaken en daktuinen.

Locaties en data

di 17 jan, do 19 jan - Berchem
Syntra, Borsbeeksebrug 32

wo 1 maa - Mechelen
Syntra, Oude Baan 2

Duur

De opleiding in Berchem is verspreid over 2 avonden, telkens van 19u tot 22u.

In Mechelen is het een dagopleiding die start om 9u en eindigt om 15u30. 

Prijs (excl. btw)

Leden Bouwunie: € 190,00
Niet-leden: € 230,00


Deze opleiding organiseren we in samenwerking met Syntra AB. U kan tot 30% van de kostprijs uitsparen via de KMO-portefeuille.