Dagopleiding

Gedaan met chaos in je projectplanning!

Bespaar tijd en geld door een efficiƫntere projectplanning.

In deze opleiding wordt de Lean-planningsmethode toegepast en wordt aangetoond hoe we de doorlooptijd van het bouwproces kunnen verkorten. De focus ligt op bouwprojecten realiseren met zo min mogelijk verspillingen.

Lean planning betekent dat een volgende activiteit wordt uitgevoerd wanneer de voorgaande erom vraagt; niet eerder én niet later. Hierbij stellen de betrokken bouwpartners sàmen de dagplanning op over een periode van enkele weken. Zij engageren zich om deze planning na te leven. Deze planning wordt meestal gevisualiseerd met post-its.

Locaties en data

ma 28 nov - Vilvoorde
Bouwunie, Maria-Theresialaan 35

Duur

Start om 9u en einde voorzien om 16u. 


Inbegrepen

De opleiding vindt plaats in het hoofdkantoor van Bouwunie, parking is voorzien naast het gebouw. 

Koffie, broodjeslunch en frisdrank inbegrepen. 

Prijs (excl. btw)

Leden Bouwunie: € 160,00
Niet-leden: € 280,00


Maak gebruik van de KMO portefeuille en krijg tot 30% korting.  

Bart Coemans, senior hoofdadviseur en zijn collega-experts van de afdeling Bedrijfsbeheer en kwaliteit van het WTCB nemen je mee op tocht. Bart gaf al tal van opleidingen aan kmo-bouwbedrijven, en begeleidde heel wat kmo’s in de bouw om met lean aan de slag te gaan. 

Uit deze ruime ervaring deelt hij zijn kennis met jou, rekening houdend met de struikelblokken waar je collega’s op botsten.
 

Inhoud

  • Spelvorm: Traditioneel bouwen
  • Uitleg “lean Plannen”
  • Spelvorm: Bouw volgens lean planning
  • Praktijkvoorbeelden: Voordelen en valkuilen

Doel

In deze opleiding wordt de Lean-planningsmethode toegepast en wordt aangetoond hoe we de doorlooptijd van het bouwproces kunnen verkorten. Deelnemers krijgen ook inzicht in de algemene lean-principes.

Doelgroep

Voor alle bouwondernemers met bouwprojecten waar mensen en verschillende partijen zorgeloos moeten samenwerken. Of verder werken op taken die iemand anders uitgevoerd heeft. Op de werf zelf, maar ook op kantoor of in je productie. Een must dus voor elke bouwondernemer die af wil van chaotische planningen.