Club Calculatie

Leer calculeren met cpro

Een correcte offerte opstellen is een belangrijke taak van de aannemer. Het WTCB ontwikkelde een gratis calculatiepakket dat je helpt om deze taak tot een goed einde te brengen. Met cpro maak je offertes, vorderingsstaten en facturen voor al jouw bouwprojecten. In één programma, waardoor je jouw projecten snel en eenvoudig opvolgt van offerte tot oplevering. 

 

Cpro is een online tool en volledig gratis voor WTCB-leden. Onlangs kreeg de tool een volledige make-over. Cpro 3.0 is daarmee een feit. En is nog handiger om als bouwondernemer mee aan de slag te gaan. Bouwunie maakt je hierin graag mee wegwijs zodat je alle finesses van dit handige calculatiepakket leert kennen én goed gebruiken. In 4 praktische lessen leer je werken met cpro aan de hand van concrete oefeningen. Direct toepasbaar op je eigen offertes.

Locaties en data

di 8 nov, di 15 nov, di 22 nov, di 29 nov - Webinar
Online,

Duur

Opleiding van 4 avondsessies. Start telkens om 17u en einde om 20u. Pauze is voorzien. 

Prijs (excl. btw)

Leden Bouwunie: € 420,00
Niet-leden: € 520,00


Bespaar op deze opleiding en maak gebruik van de kmo-portefeuille!

Mike Bogaerts, Hoofdadviseur Afdeling Bedrijfsbeheer WTCB, met jarenlange ervaring in kostprijsberekening. Dankzij dagelijkse contacten met kmo’s en zelfstandigen uit de sector kent hij alle details.

Programma

 

Sessie 1: Berekenen van een bouwproject


Je leert een (externe) meetstaat inlezen en controleren. Je maakt in cpro een offerte rekening houdend met alle aspecten zoals een gemiddeld uurloon, machinetarieven, materiaal- en onderaannemerskosten en indirecte kosten. 


 

Sessie 2: Een onderbouwde offerte maken


Je analyseert vervolgens jouw offerte: is deze marktconform? Ga je je indirecte kosten terugverdienen? Hoeveel winstmarge voorzie je? Tot slot lichten we toe hoe je risico’s incalculeert. En welke documenten en tools je helpen bij het maken van een goede kostprijsberekening. 

 

 

Sessie 3: Vorderingsstaten en facturatie in de praktijk


Je leert werken met cpro voor het opvolgen van jouw bouwproject. We doorlopen alle functionaliteiten, van goedkeuring van de offerte, over de werkvoorbereiding tot het opmaken van vorderingsstaten en facturen. Je leert rekening te houden met de uitgevoerde hoeveelheden, prijsschommelingen, meer – en minderwerken. Je analyseert je project: heb ik mijn directe kosten correct ingeschat? Verdien ik mijn indirecte kosten voldoende terug? Wat is mijn werkelijke winstmarge? 


 

Sessie 4: Praktijkcase - Doorlopen van een project van A tot Z


In deze sessie gaan we dieper in op de eerder opgedane kennis aan de hand van een uitgebreide, allesomvattende praktijkoefening. Je leert cpro volledig en efficiënt gebruiken. Na afloop van deze opleiding ga je voortaan vlot aan de slag met cpro in je eigen bedrijf.