Veiligheid & gezondheid / EHBO
Tijdens deze basisopleiding eerste hulp bij ongevallen leer je omgaan met een levensbedreigende noodsituatie en de juiste eerste zorgen toedienen. Concreet leer je wat je moet doen bij een slachtoffer dat bewusteloos is, een ademhalingsstilstand heeft of een uitwendig of inwendig trauma heeft. Ook het herkennen en behandelen van bloedingen, brandwonden, huidwonden, hoofdletsels, oogletsels, vergiftiging, insectenbeten en stoornissen aan het bewegingsstelsel komen aan bod.

Instapvoorwaarden

Werken er meer dan 20 mensen in je bedrijf? Dan ben je verplicht om minstens 1 gecertificeerde EHBO-hulpverlener in dienst te hebben. Deze opleiding zorgt daarvoor in 5 sessies.

Data

  • do. 18 apr. 2024   (08:15 - 16:45)
  • vr. 19 apr. 2024   (08:15 - 16:45)

Duur

16 uur

Locatie

Borsbeeksebrug 32
2600 Berchem

Prijs

€ 350,90

Inbegrepen

Certificaat: Bewijs van deelname

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Extra informatie

Prijs opleiding exclusief administratiekost voor gebruik erkenning Bouwunie

In samenwerking met

SYNTRA AB BIZZ

Programma

Benadering van een (levensbedreigende) noodsituatie, Benadering van een bewusteloos slachtoffer + stabiele zijligging, Benadering van een slachtoffer met een ademhalingsstilstand + CPR, Correct gebruik van AED, Begeleiding van een slachtoffer na een trauma, Specifieke technieken (oogletsel, insectenbeet, splinter, tekenbeet), Samenstelling van een verbanddoos, Aanleren van verbandtechnieken, Evacuatietechnieken, brandwonden, huidwonden, bloedingen, shock, levensbedreigende situaties, niet- levensbedreigende situaties, vergiftiging, hoofd- en wervelletsels, bij stoornissen aan het bewegingsstelsel