Arbeidersopleidingen

Bouwunie werkt nauw samen met verschillende partners. Elke partner is beoordeeld door ISO of de KMO portefeuille. Daarmee houden we de kwaliteit in het oog. We bieden een scala van technische, machinale en veiligheidsopleidingen aan, op maat van een kmo-bouwbedrijf en met de voordelen van de Bouwunie-erkenning. U geniet dus steeds van de financieringsvoordelen van Constructiv. Klik op de opleiding naar keuze via www.winteropleidingen.be en wij brengen uw aanvraag in orde. 

 

 

Nieuw! Verplichte veiligheidsopleidingen

Alle arbeiders die onder PC 124 vallen, en die niet vrijgesteld zijn, moeten voor 1 oktober 2022 een verplichte veiligheidsopleiding gevolgd hebben. Dat staat in de cao van 12 mei 2022. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, organiseert Bouwunie i.s.m. Liantis meerdere basisveiligheidsopleidingen aan een voordeeltarief. 

Je hebt de keuze uit 5 verschillende veiligheidsopleidingen: 

  • Basisveiligheidsopleiding voor sectorintreders
  • VCA-Basisopleiding zonder examen
  • VCA-Basisopleiding met examen
  • Train-the-trainer
  • Bouwunie InHouse

 

Vraag ook zeker je tussenkomsten aan bij Constructiv. Bouwunie i.s.m. Liantis is een structureel erkend opleidingscentrum, waardoor je recht hebt op bijkomende financiering. En maak ook gebruik van de KMO-portefeuille. Zo volgen je medewerkers deze opleiding zeer voordelig.

 

 

Basisveiligheidsopleiding voor sectorintreders

 

De basisveiligheidsopleiding biedt jouw medewerkers inzicht in hoe ze de eigen werkplaats én werf veilig en gezond houden. Preventiemaatregelen, risico’s op de bouwplaats en veilig gedrag komen uitgebreid aan bod. Opgelet, in deze opleiding is geen examen voorzien. Je medewerkers krijgen nadien een attest van de gevolgde opleiding.  

 

Kostprijs

Voor leden Bouwunie of klant Liantis: 100,00 euro excl. btw

Voor niet-leden: 135,00 euro excl. btw

>> Schrijf in voor de opleiding
 

 

VCA-basisopleiding zonder examen

 

De VCA-basisopleiding maakt jouw medewerkers bewust van alle risico’s op een bouwplaats. Bovendien komen ook de wettelijke preventieprincipes, de toepassing van aangepaste preventiemaatregelen en het veilig gedrag op een bouwplaats aan bod. Opgelet, in deze opleiding is het examen niet inbegrepen. Je medewerkers krijgen nadien een attest van de gevolgde opleiding.

 

Kostprijs

Voor leden Bouwunie of klant Liantis: 100,00 euro excl. btw

Voor niet-leden: 135,00 euro

>> Schrijf in voor de opleiding

 


VCA-basisopleiding met examen

 

VCA-basisopleiding maakt jouw medewerkers bewust van alle risico’s op een bouwplaats. Bovendien komen ook de wettelijke preventieprincipes, de toepassing van aangepaste preventiemaatregelen en het veilig gedrag op een bouwplaats aan bod.
Op het einde van de opleiding leggen je medewerkers een examen af via Constructiv, een onafhankelijk erkend VCA-examencentrum. Het attest is 10 jaar geldig. Met een VCA-certificaat toon je bovendien aan dat je bedrijf aandacht besteedt aan een veilige werkomgeving, wat je bedrijf aantrekkelijk maakt voor opdrachtgevers.

 

Kostprijs

Voor leden Bouwunie of klant Liantis: 155,00 euro excl. btw

Voor niet-leden: 190,00 euro

>> Schrijf in voor de opleiding
 

 

Leid één van jouw medewerkers op: train-the-trainer

 

Wil je liever één van je werknemers de opleiding laten volgen? Zodat die persoon vervolgens al je andere medewerkers kan opleiden? Dat kan! Bouwunie en Laintis organiseren een veiligheidsopleiding op maat van trainers. Opgelet, deze opleiding is enkel voor bedrijven met werven zonder veiligheidscoördinatie.

 

Kostprijs

Voor leden van Liantis of Bouwunie: 155,00 euro

Voor niet-leden: 190,00 euro

>> Meer weten

 

 

Bouwunie InHouse: we komen bij je langs

 

Is het moeilijk om al je arbeiders op locatie te krijgen? Geen probleem. Bouwunie en Liantis geven de opleiding ook graag in jouw onderneming. 
>> Contacteer ons voor een voorstel op maat